Recepttips: (amerikanska?!) fullkornspannkakor


[Yoghurtpannkakor kanske man ska kalla dessa för istället, för alla recept man hittar annars när man söker på am. pannkakor är som vanliga tunna ungefär, fast med bakpulver. Jag har testat de såna också, och nej, de är inte något att göra någn stor grej av, de smakar som vanliga tunna pannkakor, fast torrare.]

- Jag har senaste gångerna jag gjort pannkakor, gjort just dessa tjockisar med yoghurt. De är extremt goda (bra yttre konsistens -liksom lite smått stel- och geggiga och krämiga inuti, för att inte tala om smaken!!) och enklare att göra än tunna då de är lättare att vända och går snabbare att göra. Enda nackdelen kanske är fler ingredienser, men de kan man ju minska och variera hur man vill. Recepet nedan är min version, men det går att variera hur mycket som helst, det viktiga är de ungefärliga proportionerna.
- Testa dem, ni kommer inte ångra er.

Tjocka fullkornspannkakor:

Till ca 2 hungriga vuxna personer

1½ dl dinkelmjöl (vetemjöl)
1½ dl fullkornsvetemjöl
1 msk krossade linfrön
(1/2 msk psylliumfrön)
1 msk råsocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
3 dl naturell yoghurt
1 kryddmått vaniljsocker
(eller 3 dl vanilyoghurt, men det ger ju betydligt mer socker också)
1 ägg
1 msk smör + smör till stekning

Tillbehör:
Vad som helst! På den övre bilden hade jag blandat ihop turkisk yoghurt, florsocker och hallon, och den nedre hade jag créme fraiche, skivad banan, råsocker och ljus sirap.

1. Blanda alla torra ingredigenser och tillsätt yoghurt och ägg. Rör till en jämn smet.
2. Smält 1 msk smör i stekpanna, häll smöret i smeten och blanda. Grädda små tjocka pannkakor i smör i ca 2 minuter på varje sida, tills de fått fin färg.






Kommentarer
Postat av: Vicky

herre vad gott.

2012-02-21 @ 20:30:49
URL: http://vickys.se/
Postat av: Kajsa

Mmm, gott!

2012-02-22 @ 08:22:20
URL: http://kobranhuggertill.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0