Tvåveckorsutvärdering - lchf och veckans träning

Jahapp, då har vi ätit LCHF (mitt eget sätt dock, som innebär att jag får äta upp till två frukter om dagen och för min egen del också lite mer grönsaker, plus lite mörk choklad på helgen) i två veckor, och det har gått riktigt bra men med några få JOBBIGA stunder. Min främsta anledning till att äta LCHF är ju att få bort mitt sockerberoende, men också att gå ner några kilon.

Vad gäller vikten har inte något hänt direkt. Två kilo har försvunnit, men så uppsvälld och "vattenfylld" jag blir av kolhydrater så tror jag att det är detta dessa kilon var. I övrigt när det gäller kroppen tycker jag dock mig se en formförändring med smalare midja och lite större muskler. Fast jag kan inte säga att jag vet om det beror på kosten, eller på hur jag tränar.

Sockerberoendet är påtagligt, det är verkligen helt otroligt hur hjärnan jobbar och styr oss, ofta omedvetet.. De första dagarna var jag ju väldigt trött, men det gick över allteftersom och nu senaste veckan har jag känt mig helt som vanligt. Däremot har denna andra vecka varit tung rent psykiskt. Första veckan var jag väldigt motiverad och allt kändes bra (förutom tröttheten). Men denna vecka har MASSOR med tankar, nästan ångesttankar kommit angående godis, kakor, croissanter (jäkla pressbyråns reklam utanför mitt träningsställe), vitt bröd (nybakad, luftig, kriitvit baguette), vitt rostbröd mm. Jag har verkligen slagits med såna där "aldrig mer?"-tankar.. typ "ska jag aldrig mer få äta baguette, eller brööd överhuvudtaget, fika en bulle efter en långpromenad ute, kolla på film med en skål godis eller chips" osv. Dessa tankar har kommit just för att jag ser lchf som en ungefärlig standard på hur jag tänkt äta hela tiden framöver.. Detta är alltså ingenting som är bara nu, men visst kommer ett lite större kolhydratintag komma sen: Potatis, bulgursallad, nyttigt bröd mm. - men då och då. De där mer onyttiga sakerna kommer att komma också, men verkligen som något extra bara, och inte förrän jag känner att jag har kontroll.

Man säger ju att det tar ungefär 6 veckor att bryta en vana.. eller snarare att det tar 6 veckor innan man kommit in i en ny vana, så det blir 6 veckor innan det blir någon som helst tanke på att introducera några fler kolhydrater. Återkommer alltså då, om inte tidigare.

Mmm.


Träningen då? Tänkte att jag skulle börja sammanfatta veckans träningar igen, så att jag får lite överblick. Denna vecka har sett ut såhär:

Måndag: Styrka 75 min. Ökade lite på ben (tot 20 kilo), och fortsätte på min relativt nya ökning på biceps, triceps och axlar (tot. 10 kilo).

Tisdag: Vila.

Onsdag: Powerstep 75 min. Powersteppasset from hell, en väldig uthållighetsutmaning med låånga låtar.

Torsdag: Jogg 4 km, 25 min (haha, känns fortfarande så fjuttigt, men det är bara att acceptera - knät funkar än sålänge inte längre än så)

Fredag: Styrka 75 min. Som i måndags.

Lördag: Vila.

Söndag: TC-core 60 min (30 min teamcycle, 20 min core). Det var år sen jag körde spinning så halvtimmen som det pågick var hemsk. Jag höll på att svimma andra låten. Men jag tog mig igenom det, och ser det som en utmaning; till sommaren ska jag klara TC i 60 min!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0