Chokladbollarna

Alltså, chokladbollar är en sån där grej som man bakade jämt under några år under skoltiden. Kanske under hela grundskolan och gymnasiet egentligen. Kom man hem från skolan och var sugen på något så gjorde man chokladbollar. Hängde man hemma hos någon kompis gjorde man dem. "Heliga" helt enkelt. Precis som kladdkakan. Fast jag tror att chokladbollar är lättare att göra goda och nyttiga - en kladdkaka kräver nog sitt mjöl tyvärr, annars blir det inte riktig kladdkaka.
 
Här kommer i alla fall receptet på chokladbollarna jag skrev om för några dagar. Vet inte om man kan kalla dem nyttiga/lchf/low carb direkt, men jag tror det. Det är ju utan tvekan mer fett och mindre kolhydrater. Baserat på klassiska receptet i alla fall.
 
125 g smör
1,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl riven kokos
0,5 dl mandelmjöl
0,75 dl stevia strö
4 msk kakao
1 (rågat!) krm vaniljpulver
2 msk kaffe (gärna starkt)
- kokos att rulla dem i.
 
Ja, sen behöver man väl inte skriva så mycket mer. Smakar nästan exakt som vanliga chokladbollar (lite "mörkare" kanske), förutom den lite kalla känslan av stevian och lite mer kokos då. Ska försöka räkna ut någon sorts fett- kolhydrat - proteinfördelning också kanske. Vet någon något enkelt sätt/enkel sida att ta hjälp av, säg gärna till!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0