Vårrus och freedag

Hej på er. Äntligen fredag , hurra hurra. Den här veckan har varit lite jobbig på flera sätt. Jag har mått lite halvdåligt, haft sömnbrist, varit otroligt stressad (och är lite fortfarande över ett par viktiga saker) .. och så har det gått lite trögt i skolan. Åsa, min praktiska handledare som jag jobbar/jobbat sida vid sida med större delen av tiden (och som jag är lite halvt beroende av!) har varit hemma med sjukt barn hela veckan, så jag har fått klara mig själv mestadels. Har "tvingat" lite annat folk att hjälpa mig, men ja, mest själv. Så flera dagar har jag gått hem med en dålig känsla av att inte ha "klarat" det jag ville ha fått gjort, och stått och stampat med samma små insekter/djur länge länge, trots att jag sett flera av dem tidigare och nycklat fram dem då! Har flera gånger även upptäckt att trötthet kan göra att man missar steg och bara virrar runt, och saker som var omöjliga för mitt hungriga och trötta jag dagen före, var plötsligt lätt som en plätt morgonen efter när jag sitter där utvilad och med frukost i magen. Nåååja - IDAG löste sig de stora problemen i alla fall, tack vare hjälp, och att Åsa till slut kom och löste mina sista funderingar på 15 sekunder. Nästan klar med den praktiska biten nu!

Igår var det vårruset i alla fall. Det ösregnade från lunch och en bra bit in på själva loppet. Alltså verkligen ÖSregnade. Jag hade min superbästa Norrönajacka plus paraply den dryga timmen vi kom ner dit innan och strosade (plaskade) runt där nere, så jag höll mig torr och varm ända in tills det var dags för uppvärmning, vilket var bra för då jag höll värmen ordentligt ända till slutet av loppet. Jag startade i andra startgruppen, och det ångrar jag nu, jag fick kryssa mig fram mellan människor hela vägen. Kan nog räkna på en hand hur många som sprang förbi mig, medan jag tog mig förbi folk hela vägen. Detta berodde absolut inte på att jag var snabb på det viset, utan folk missbedömt sin hastighet tror jag. Jag sprang på 27.15 (vilket jag är supernöjd med efter den otroligt sega starten och allt kryssande mellan folk) vilket betyder att även jag började i en för snabb startgrupp (de som skulle springa under 26 skulle ta den) - och ändå sprang jag förbi folk som började i första gruppen. En annan sak som var väldigt typisk just för att det var ett tjejlopp tror jag, var att vid varje större vattenpöl hoppade folk åt sidan, vilket innebar att man hela tiden kunde få något som flög fram mitt framför en. Alla var genomblöta pga regnet så det kunde jag också känna var lite onödigt, jag sprang rätt igenom pölarna, men det gav ju mig mer utrymme i alla fall! Men överlag var det hur kul som helst, superbra stämning och hänsynsfullhet bland deltagarna, så jag är jättenöjd. Nu vet jag lite mer hur det kan se ut på ett sånt här lopp som ju egentligen mest är till för att ha kul och umgås snarare än att prestera. - Gillar också (samtidigt som det är lite jobbigt) den höga pulsen man har i början. Man har inte ens börjat och har nästan högre puls än vad man har när man springer! Vet inte om det är vanligt? men Björn berättade att man har gjort tester på folk som åker vasaloppet, vilket visar att många (de flesta) hade högst puls i början, innan de ens börjat. Det har nog med inför loppet-nervosistet och adrenalin att göra kan tänkas?

Nu ska jag placera mig i soffan, läsa och bläddra i bok och tidningar, se på någon film och liknande. Hoppas ni får en trevlig helg!

På grund av det blöta vädret lät jag min mobil ligga tryggt i plastpåsen i fickan så inga foton blev tagna igår. Lånade detta foto på vårrusets hemsida (här: http://www.varruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=3636&Rac_ID=110&Lan_ID=1), och ja jag står faktiskt nånstans där i klungan, men tyvärr där man inte längre ser vem det är. Under uppvärmningen är fotot taget! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0