Löpbandsjogg med backintervaller

Testade ett nytt sorts löppass idag - nämligen på löpband i gymmet. Såklart har jag sprungit på löpbandet förut, framförallt för uppvärmning, men även längre.. typ någon halvtimme innan grupppass eller styrketräning. Men idag tänkte jag testa att köra hela träningspasset på det viset. Och det blev rätt intressant. 
 
Jag körde i samma hastighet hela vägen, 10 km/timme, med backintervaller. Fick inte ihop det riktigt med att förstå minuternas uppdelning, men vet i alla fall att backintervallen, då löpbandet höjdes till nivå 5, låg på ca 5 minuter. Tror att vilan, då löpbandet låg helt platt/flackt, var lika lång. Heeelt sjukt vad jobbigt det var. En fem minuter lång uppförsbacke, med jämna mellanrum, är inte att leka med..
 
Och vilken skillnad från att jogga själv, då en bara kan sakta ner/gå när det känns för tungt. Här var en ju tvungen att hålla i hela tiden. Visserligen är löpband på det viset ganska enkelt att motivera sig till att faktiskt hålla i, det kommer inga stenar eller annat att hoppa över och så vidare, vilket gör det enklare. Men i det stora hela är det, för ett slappis som mig, jobbigare. Saktade faktiskt ner under ett par minuter för att kunna hoppa av och hämta svettpapper, vilket gav en del vila inför de två sista intervallerna.. 
 
Totalt en dryg timmes jogg, i 6 min/km-tempo (totalt 10 km), med typ 6 stycken 5-minutersbackar - gav mig ett rätt ordentligt träningspass. Kanske joggen ute i skogen igår (dryga 9 kilometer i bra tempo, men med en ledsen och julmätt mage - som gjorde ont och tvingade mig till några promenadsteg) lade på lite på jobbigheten.. Men helt klart något som kan adderas till den vanliga träningen med jämna mellanrum. Tips. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0