2 mil

Men hej rå! Så dåligt bloggat nu - och tänkte att nu när jag väl gört får jag göra ett senaste tiden-inlägg, med bilder och så. Men nu blir det inte så. För idag har jag joggat min första 2-milare på snart två år. Och det måste ju dokumenteras! Märk väl att det står joggat - inte sprungit. Jag vet inte när joggen går över till spring eller löpning, men man måste ju hålla absolut minst snabbare än 10 km/timme. Eller? Det kanske finns någon definition på detta?
 
Hursom.
 
Tänkte köra korsåvägenrundan (vi är i Hofors! förra helgen blev en partajjhelg i storstan för min del istället), det vill säga min klassiska 1-milsrunda, två varv. Men väl där tänkte vi att ska vi vara ute så länge kan man ju utnyttja det. Så vi började med korsåvägen, upp till Roberstsholm, vidare till tolven och in i skogen längs med sjön från Hoforshållet sett, Lissjön, skogen bakom värna och så hemåt. Jag fick springa en vända i villaområdet i centrala Hofors, men ändå var det ca 400 m kvar innan jag nått 2 mil när jag kom hem, så jag sprang runt gården (med en avdragen näve röda vinbär inkastad i munnen varje varv) fyra gånger också.
 
 
Fy sjutton säger jag bara. Vi hade bara vatten med oss, så förutom lite blåbär och smultron så fick vi inte i oss något under dessa nästan 2 och en halv timme. Och i det kvava vädret som kom på eftermiddagen.. Tiden slutade på 2 h och 24 min, men det är inräknat bär-, vatten- och kisspauser, ett par väggningar där den ena gapar på den andra (varför blir en arg på sin partner när det tar emot jämt? haha) och ett stopp vid en kall källa för påfyllnad av vatten.
 
Haha, splitsen. Vad hände vid 11 km liksom? Kisspausen och tjafs och en lång uppförsbacke tror jag.
 
Men det var rätt lagom tid - det är bra att jag har en person med mig som ser nyktert på detta med att hålla nere farten - det är nog mitt svåraste.. att hålla en fart som man orkar i två mil och inte köra på för vad som för stunden känns bäst.
 
Även om det inte syns på bild hittades det bästa och mesta smultronstället (bokstavligt) ever!
 
Är riktigt nöjd att ha genomfört detta - för en träningssvacka utan dess like har "rådigt" dessa senaste veckor sedan vi flyttade.. Har blivit allt segare och sämre för varje dag, tror att det har att göra med främst "maten" jag äter nu.. Bara micromat i princip. Inte så bra.. Speciellt inte med tanke på hur min mage ballar ur med allt mjöl och skit som blir. Omöjligt att äta lågkolhydratskost (vilket är sjukt välbehövligt nu känner jag) om man köper färdigmat tyvärr. Nåväl. Tillfälligt är det - och det överlever jag förhoppningsvis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0