Rödbetsråraka

Måste tipsa om detta gooda.. Rödbetsrårakor med tillbehör. Jätteenkelt och gott och nyttigt. Har tänkt göra det länge nu och fick idag äntligen tummen ur.

 
Ingredienser till rårakorna är inget annat än 300 g potatis och 600 g rödbetor, plus salt, peppar och olja till stekning.. Skala alla runda saker och riv dem. Blanda ihop dem i en bunke och salta och peppra lite lagom. Hetta upp olja i en stekpanna och ta små högar av rotsakerna som placeras i stekpannan och plattas till med en stekspade. Stek ca 2 minuter (eller lite längre - så att de får fin färg) på vardera sida i medelvärme i pannan.
 
 
Tillbehör här hemma blev smetana, hackad rödlök, finkornig rom och kallrökt lax. Väldigt väldigt gott. Rårakorna var dock rätt svåra att vända eftersom det är dåligt med något som binder ihop det hela (rödbetor har inte mycket stärkelse) vilket gjorde dem något mindre vackra.. Nästa gång tror jag att det får bli 50/50 av vardera.. eller kanske ett ägg. Får testa créme fraiche med pepparrot plus lax till också - kan bli en hit. Eller kanske tillbehöret som finns i detta recept, varifrån jag även fick receptet till själva rårakorna.
 

Kommentarer
Postat av: Monika

JA! älskar dessa, så himla skitgoda! jättegott med fetaost också, mm. eller chevréost, honung och valnötter! ååh, göööttt. tänkte göra rödbetor i ugnen ikväll, men det kanske får bli rårakor istället?

Svar: Ja! Hoppas du körde på rårakor. ;D Eller jag vet inte.. Men göttit är det! Gör du samma recept då?
Weronika

2013-10-18 @ 11:11:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0