Abiskojaure

Jag har inte lagt upp bilder från vår dagstur till Abiskojaurestugorna, sista dagen på vår Abiskoresa, vilket jag ju vill göra.
 
Vi kände att vi ville utnyttja sista dagen - och jag ville gärna testa mina nya kängor också så vi tog en lång men "enkel" tur.
 
 
Typ hela ditvägen gick vi som i mjölk (inuti ett lågt liggande moln) och det blev inte många bilder tagna då - men när det lättade upp var det så himla fint.
 
Leia med Kieron (Giron) i bakgrunden
 
Abiskojaure är en avlång sjö (jaure=sjö), och i ena änden ligger abiskojaurestugorna, som är STF:s stugor där man kan bo, äta/laga mat och sådär. Det är även första "stoppet" på Kungsleden - om man går från Abisko. En jättemysig plats, som en liten oas dit man får gå över en bro för att komma fram från leden. Det kändes lite som att man kom in i en egen liten bubbla när man gick över den där bron och gick fram till stugområdet.. som i en saga. Kanske molnet hade något med saken att göra iofs..
 
 
 
Lunchdags invid kungsleden
 
 
Vi gick från Abiskos turiststation och totalt blev det en relativt lättgådd tur på 30 km. Ganska saftigt kanske, att ta på sig nya skor och gå så långt det första man gör, men jag hade faktiskt inte något skoproblem alls under hela turen (inte efteråt heller) förutom lite ömma fötter. Men det hade jag fått i vilka skor som helst efter 30 km, så det verkar som att jag prickat rätt i kängdjungeln. Skön t.
 
Förklarar och visar för Björn om molnet.. mmmhmm.
 
 
 
 
En fin avslutning - och en fin sista bild på lapporten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0