Bilresa och kärkevagge

Nu befinner vi oss alltså på (i mitt tycke) en av världens finaste platser. Resan upp tog runt 16 timmar med alla stopp, och var förvånansvärt lättkörd för de många milen. Okej, nu ska inte jag säga så mycket då jag körde knappt 20 av de milen (....), men det är rätt jobbigt att bara åka bil ändå. Faktiskt. Men med piggt och förväntansfullt humör, lugn hund, lyxigt och gott färdgodis (tack syster <3) och bra körväder så fungerade det ypperligt.

 
 
 

Första dagen blev sovmorgonen lite längre – och efter att ha installerat oss, handlat mat, fått i oss brunch och skrivit ihop en lista på vad vi gärna vill hinna med, bestämde vi oss för att jogga till ”Trollsjön” genom Kärkevagge. Trollsjön är en liten och väldigt klar sjö med ett stort siktdjup, omringad av höga fjäll. För att ta sig dit går man genom en dal (vagge=dal) fullproppad med stora stenblock som ser ditslängda ut. Såg någon sten med boulderingspår på, vilket är helt förståeligt, även för en icke-klättrare som jag.

 
Björn ville ta några joggfoton..

Fina hunden och onda dockan..


Relativt enkel väg att ta en vandringstur på, med sina ca 6 km upp till sjön, men det var jobbigt att jogga faktiskt. Skillnaden i höjdmeter totalt låg på över 500 m, så det var nästan bara klättring och utförslöpning varvat. Bra träning för lidingöloppet i alla fall! 11-12 km totalt.


Lite tråkigt väder var det – men i mina ögon är allt här mäktigt och vackert, vare sig det är sol eller regn. Och lite kul är det faktiskt att komma upp i molnen, vilka låg i princip ända ner till sjöytan längst in i kärkevagge.


Efter joggen; bastu, dusch (som inte är en varjedag-vara här) och trerätters på turiststationen innan vi åkte hem till stugan och såg film (och lite norrsken!).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0