Kårsavagge

Något sega i benen efter tisdagens jogg bestämde vi oss för en dagstur i Kårsavagge. Planen var att ta oss till kårsavaggestugan som ligger ungefär 13 km från turiststationen och tillbaka samma väg. Vi tog det dock rätt lugnt på morgonen och kom inte iväg förrän vid 12, lite sent kanske för att börja en längre tur. För ja, en tur på 26 km på asfalt och motionsspår kanske inte tar mer än runt 4 timmar – men man får räkna med kanske nästan det dubbla eller mer i fjäll.


 
 Ditvägen var faktiskt riktigt jobbig, främst för att vi var stela, men också för att det var en del höjdskillnad som skulle avverkas. Hela turen skiljde i nästan 300 höjdmeter - vilket kan jämföras med tre stycken hoforsbackar (slalombacke) på varandra.

När vi hade gått drygt 11,5 km och såg stugan någon kilometer fram längs sjön, så stannade vi på lunch innan vi skulle vända. Trots att Leia varit den som verkat mest pigg både dagen innan till trollsjön, och här, så började hon nästan direkt leta en bekväm plats att lägga sig på, och slocknade snabbt därefter. Det är första gången jag sett henne göra det så snabbt men antar att det är en kombination av mognad/igenkännande av rutinen och trötthet. Efter lunchen gick vi tillbaka mot Abisko igen.


 
En jättefin tur på 23-24 km totalt, med renar, fjällripor, höstfjäll och annat fint att se.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0