Längdskidor på sjön

Planen var ju lite mer skidor även denna söndag - och det blev det ju.
 
Skidmundering på. Exklusive skidor och stavar då.
 
Tillsammans med björnen och hunden på edskens is igen.. Det kan ju vara lite problematiskt att ta med hund när en ska åka längd i spår (hunden springer ofta i spåren så det blir lite tassar där vilket vissa kan störa sig på) men med tanke på att spåren var rätt stenhårda (formade av is) och ganska låga (pga. lite snö) så kunde det funka. Vilket det gjorde då hon sprang mest brevid oss eller en bit ifrån - typ ute på den breda isbanan som fanns för långfärdsskridskorna.
 
 
Eftersom det var totalt flackt, såklart, så blev det väl till ca 95 % ren stakning. Delvis halvisiga spår gjorde att det gled på i riktigt bra fart också. Där det blåst in snö i spåren segnade farten ner, men då passade jag på att diagonala - en del utan stavar för att träna på balansen - och tyckte att jag fick till ett bra tryck i frånskjutet allteftersom. Är fortfarande överraskad över hur mycket av träningen från förra året som faktiskt sitter kvar. Synd att snön kom så sen detta år alltså.. Hade nog kunnat få till en bra skidsäsong och utvecklats en hel del om det funnits möjlighet och tid.
 
 
Totalt blev det idag en tur på dryga 16 km på 1 timme och 50 minuter (glömde sätta igång runkeepern förrän efter 1 km). Helt okej, med tanke på flera stopp, och med hänsyn till hunden och så. Och så himla gött på alla sätt och vis - vackert, tyst, lugnt med folk (i sthlm är det så sjukt mycket folk som "går" omkring på sina skidor där det är åkbart) och åkvänligt.
 
 
Jag tänkte ju förra helgen att det skulle bli 2:an i joggmil denna helg, men eftersom jag inte har oändligt med krafter så får det duga med dessa två skidpass. Känner mig nöjd ändå och eftersom skidorna får stanna i hoffan så lär det bli en längre jogg snart framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0