Morgonpromenader med träning för hundhjärnan

I veckan har jag inte fått till några morgonjoggar alls (jag är så sjukt sliten i framförallt benen, konstant?!, så endast lite yoga och ett styrkepass har jag fått till...) utan bara morgonpromenader där jag lagt in lite mer träning för Leia. För att hon ska få lite mer aktivering, trots att promenaden inte blir längre eller så väldigt fysiskt krävande än raskt promenerande under 40 - 60 minuter.
 
Turligt nog har det varit vår hela veckan, med 10 plusgrader redan runt 7 på morgonen - strålande sol, kvittrande fåglar och torr mark att gå på - och utevistelsen har varit superrrb.
 
Lite såhär kan det se ut under en promenad..
 
Väntar på kommando
 
"Leta". Jag brukar alltså gömma godis i barken på stora trädstammar, för att letandet (ordet "sök" används när hon ska söka efter personer) ska vara lite annorlunda, inte bara på marken och med nosen i backen, och för balans och så..
 
Väntar på varsågod
 
Nedfallna träd är perfekta för balans. Här är det svåra kanske inte att gå framåt till godiset, utan vändningar och att backa på trädet.. i alla fall för Leia då hon gjort detta så mycket. Men såklart måste det ju börjas enkelt om hunden aldrig gjort det förut.
 
Lek och spring är ju också viktigt. För Leia är lek en bra belöning så håller jag i pinnen brukar hon få "backa", "snurra", "ligg" (och ligga kvar) eller kanske "rulla" innan hon får kuta efter pinnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0